Covid-19

DE PRAKTIJK IS VANAF 11 MEI WEER GEOPEND. ER IS HARD GEWERKT OM DE PRAKTIJK VOOR TE BEREIDEN OP DE ANDERHALVEMETERSAMENLEVING. HET IS DAAROM VANAF 11 MEI WEER MOGELIJK OM DE REGULIERE ZORG GELEIDELIJK OP TE STARTEN. HET IS NIET MOGELIJK OM ZONDER AFSPRAAK DE PRAKTIJK BINNEN TE STAPPEN. VOOR HET MAKEN VAN EEN AFSPRAAK KUNT U BELLEN NAAR DE PODOLOOG, MEDISCH PEDICURE OF PEDICURE. OP DE DAG VAN JE AFSPRAAK ZAL AAN DE DEUR NAAR JE GEZONDHEID WORDEN GEVRAAGD EN NAAR DIE VAN UW GEZIN. INDIEN U KEELPIJN, KOORTS OF VERKOUDHEIDSKLACHTEN EN / OF ALS IEMAND UIT UW GEZIN KOORTS EN OF BENAUWDHEIDSKLACHTEN HEEFT KUNNEN WIJ U HELAAS NIET HELPEN. DE WACHTKAMER IS VOORLOPIG NOG GESLOTEN. WIJ VRAGEN DE PATIËNTEN MET EEN AFSPRAAK BUITEN TE WACHTEN. UW BEHANDELAAR HAALT U DAAR OP. PROBEER ZO MIN MOGELIJK DINGEN AAN TE RAKEN. DE BEHANDELAAR DOET DE DEUREN VOOR U OPEN. HELAAS KUNNEN WIJ U OP DIT MOMENT GEEN KOFFIE OF THEE AANBIEDEN EN IS HET TOILET GESLOTEN. ONZE PEDICURES EN PODOLOGEN HOUDEN ZICH AAN DE HOOGSTE HYGIËNESTANDAARDEN: ZE GEBRUIKEN MONDKAPJES, HANDSCHOENEN EN DESINFECTEREN HANDEN, INSTRUMENTEN EN BEHANDELKAMERS. HIERNAAST MAKEN WIJ OOK GEBRUIK VAN SCHERMEN DIE WE TUSSEN DE BEHANDELSTOEL EN DE BEHANDELAAR IN HEBBEN HANGEN. WE ZULLEN JE BIJ HET BETREDEN VAN DE BEHANDELKAMER VRAGEN OM JE HANDEN TE DESINFECTEREN OM DAARNA TE PROBEREN ZO MIN MOGELIJK AAN TE RAKEN. OM DEZE REDEN HEBBEN WE GEEN LEESTAFEL MEER EN KUNNEN WIJ U NIETS TE DRINKEN AANBIEDEN, PROBEER NA HET DESINFECTEREN VAN DE HANDEN OOK ZOVEEL MOGELIJK VAN JE TELEFOON AF TE BLIJVEN. U KRIJGT VAN ONS EEN MONDKAPJE EN U BENT VERPLICHT DEZE TE DRAGEN. HIERNAAST GELDEN NATUURLIJK DE BESTAANDE REGELS: HOUD MINIMAAL 1.5 METER AFSTAND VAN ELKAAR. SCHUD GEEN HANDEN. WAS JE HANDEN REGELMATIG MET ZEEP OF REINIG ZE MET EEN DESINFECTERENDE GEL. RAAK JE OGEN, MOND EN NEUS ZO MIN MOGELIJK AAN. NIES OF HOEST IN JE ELLEBOOG OF GEBRUIK PAPIEREN ZAKDOEKJES EN GOOI DIE DIRECT DAARNA WEG EN DESINFECTEER UW HANDEN OPNIEUW. BLIJF THUIS BIJ VERKOUDHEIDSKLACHTEN.

Medisch pedicure Amsterdam

Het is mijn ervaring als medische pedicure Amsterdam dat menigeen veel te lang doorloopt met voetklachten als: zwemmerseczeem, schimmelnagels(kalknagels), eeltvorming, eksterogen, ingroeiende nagels, voetwratten en andere voetaandoeningen. Waarom toch? Uit gesprekken met mijn patiënten is gebleken dat men zich vaak schaamt voor problemen met de voeten. Jammer, want de voet is immers het fundament van het lichaam en als er iets mankeert aan dat fundament, kunnen er allerlei andere klachten optreden.

CEES TAK

Medisch Pedicure

Openingstijden:
Dinsdag: 10.00 – 18.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag :10.00 – 17.00
Alleen op afspraak geopend

De behandeling bij de medisch pedicure Amsterdam

podoloog amsterdam
medisch pedicure amsterdam

Nagelbeugels

Ingroeiende nagels zijn vervelend en pijnlijk en veroorzaken meestal veel ongemak. Vaak knippen mensen de teennagels te kort af. Door het te kort afknippen wordt de kans op ingroeiende nagels vergroot. Om dit te voorkomen kun je het beste de nagels altijd recht af knippen en eventuele scherpe randjes vijlen. Ook kunnen ingroeiende nagels ontstaan door te kleine of slecht passende schoenen. Om ingroeiende nagels te corrigeren, kan er gebruik gemaakt worden van nagelbeugels

medische pedicure amsterdam

Schimmelnagel therapie

Schimmelnagels zijn een veel voorkomend probleem en zeer lastig te behandelen. Behandeling met PACT® zorgt er echter voor dat 99.9 procent van alle bacteriën en schimmels tijdens de behandeling onschadelijk worden gemaakt. Zonder bijwerkingen.

Door de belichting met de PACT lamp valt de PACT- kleurstof al na korte inwerktijd de celwanden van bacteriën en schimmels aan. PACT werkt ook in op de antibioticaresistente bacteriën en werkt diep door. Na de therapie wordt de kleurstof probleemloos afgespoeld. Schimmelnagelbehandelingen met PACT® Therapie zijn pijnloos, veilig en doeltreffend, ook bij diabetici.

Voetwratten verwijderen

Voetwratten zorgen voor ongemak en voor een gevaar van het verspreiden van de infectie. Het virus moet dus grondig verwijderd worden. Een krachtige en heel nauwkeurige straal met vloeibaar N2O-gas zorgt ervoor dat schade aan de omliggende gezonde huid voorkomen wordt. In vrijwel alle gevallen is er een snelle genezing vanaf de eerste toepassing met CryoPen.

De behandeling met de cryopen is vrijwel pijnloos, doeltreffend en effectief.

Schimmelnagel therapie Amsterdam

Bijna de helft van alle volwassen personen in Nederland heeft last van een schimmelnagel, ook wel onychomycose genoemd. Een schimmelnagel ontstaat wanneer een schimmel in een beschadigde nagel binnendringt. Zo’n beschadiging kan ontstaan door bijvoorbeeld knellende schoenen of door het stoten van de teennagels in de schoenen tijdens het sporten. Vocht en warmte – in dichte schoenen altijd aanwezig – bevorderen de kans dat schimmels zich vermeerderen in de nagels. Schimmelnagels zijn dan ook een veelvoorkomend probleem en zeer lastig te behandelen.

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels, die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Deze uit Duitsland afkomstige innovatieve behandelingstherapie komt oorspronkelijk uit de tandartsenwereld. Het woord PACT is een wetenschappelijk begrip en staat voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels op voet- en vingernagels zeer effectief gedood worden. Schimmelnagelbehandelingen met PACT ® zijn pijnloos, veilig en doeltreffend, zonder bijwerking. Deze behandeling is ook mogelijk bij personen met diabetes.

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie fasen. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het na-traject. In het voortraject stelt de medisch pedicure vast of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn schimmelnagels. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld een hoornnagel of een psoriasisnagel. Daarom wordt er altijd een stukje nagel voor onderzoek opgestuurd naar een gespecialiseerd laboratorium. Indien wordt vastgesteld dat het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat, kan de eigenlijke PACT behandeling starten. In het voortraject wordt met u besproken: de duur van de behandelperiode, hoe vaak u in die periode moet terugkomen en wat de kosten zijn. Het na-traject wordt dan ook uitgelegd. Uiteraard worden vooraf de kosten besproken, zodat u een juiste keus kunt maken voor de behandeling.

Ter voor bereiding van de PACT-behandeling freest onze medisch pedicure de schimmelnagel dun en haalt ze zoveel mogelijk aangetaste delen weg. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singulett-zuurstof. Deze radicale zuurstofvorm is kortstondig agressief, waardoor de celwand van de schimmel wordt beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa tien dagen drie keer uitgevoerd. Een vierde behandeling volgt na een maand. Omdat de celwand van een mens anders is opgebouwd dan die van een schimmel, is deze behandelmethode voor de mens verder ongevaarlijk. Bij een ernstige schimmelnagel of doordat er eventueel andere lichamelijke aandoeningen zijn die het nagelherstel kunnen beïnvloeden, is het mogelijk dat er nog extra PACT-behandelingen nodig zijn.

Dinsdag: 10.00 – 18.00
Woensdag: 10.00 – 18.00
Vrijdag: 10.00 – 18.00
Zaterdag :10.00 – 17.00
Alleen op afspraak geopend

Contact medisch pedicure